Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »


Farlig övningskörning
i Linköping


Johan Granath 2017-04-12

Bild:Staffan Gustavsson/redakta

Att övningsköra är ingen riskfri verksamhet. Det har en sextonårig Linköpingsflicka och hennes pappa fått uppleva. Två förstörda bilar och två sönderkörda trädgårdar blev resultatet av deras övningskörning.

Flera medier, bland andra SVT och Aftonbladet rapporterar om händelsen som inträffade på tisdagskvällen i Linköping. Det exakta händelseförloppet är otydligt men den bil som far och dotter har färdats i ska, av okänd anledning, ha kört rakt igenom två trädgårdar och sedan kolliderat med en parkerad bil.

Enligt uppgift har den övningskörande bilen kört igenom åtminstone en häck och en mur. Den har på sin väg dessutom demolerat en kompostbehållare för att till slut kollidera med en parkerad bil. Båda bilarna fick enligt Aftonbladet sådana skador att de måste bärgas från platsen. Inga personskador rapporteras dock.

Både far och dotter saknar enligt tidningen de tillstånd som krävs. Pappan ska visserligen ha sökt handledartillstånd men hade ännu inte fått detta. Detsamma gäller flickan som hade sökt körkortstillstånd men ännu inte beviljats sådant.

– Därför misstänks de nu för olovlig körning och tillåtande av olovlig körning. Det är ganska grova trafikbrott båda två, säger polisens presstalesperson Tomas Agnevik, till Aftonbladet.

Den normala påföljden för olovlig körning är böter.


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden