Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »

Trafikverket förbereder sig inför sommaren

Trafikverket förbereder sig inför sommaren


Catarina Gisby 2015-04-21

Bild:Staffan Gustavsson/redakta

Trafikverket och dess förarprovsavdelning meddelar att de nu vidtar åtgärder för att möta sommarens väntade efterfrågan på provtider. Bland annat går 23 nyrekryterade trafikinspektörer i tjänst inom kort.

Det innebär att antalet förarprövare ökar från 248 till 271. Dessutom anställs extrapersonal tillfälligt: Trafikinspektörer som egentligen gått i pension och trafikinspektörer som annars är verksamma inom försvarsmakten hoppar in under den mest hektiska perioden. Utöver detta har 50 förarprövare lovat att flytta på sina semestrar.

Lördagen den 30 maj ordnas en gemensam provdag på ett 40-tal orter i landet. Överhuvudtaget kommer det att på många orter vara möjligt att under våren och sommaren göra förarprovet på både kvällar och helger, enligt Trafikverket. Öppettiderna är på så vis generösare än under övriga året.

Kristina Hagberg, chef för Trafikverket Förarprov, säger i en kommentar att hon också hoppas på god hjälp från körkortstagarna själva.
– Jag skulle vilja att du försöker boka prov i god tid, säger hon. Jag vill också be dig att hjälpa både oss och dig själv genom att förbereda dig väl.


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden