Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »


Dömd trafiklärare överklagar
 – liksom åklagaren


Catarina Gisby 2017-12-30

Trafikläraren i Skaraborg som dömts i tingsrätten för att sexuellt ha ofredat kvinnliga elever har överklagat domen. Åklagaren har gjort detsamma.


Den 60-årige trafikläraren dömdes för sex fall av sexuellt ofredande mot fyra kvinnor. Men han friades när det gällde anklagelser från ytterligare ett antal elever. Detta tycker åklagare Ylva Lundgren är fel. I sin överklagan skriver hon att tingsrätten i princip har diskvalificerat vittnesmål för att kvinnorna som anmält mannen gjort det efter det att de har läst om det första åtalet i media, eller att de anmält först efter det att ”polis sökt upp dem och påtalat att de kan ha varit utsatta för brott”.

Åklagaren vill se ett strängare straff: fängelse eller möjligen villkorlig dom med samhällstjänst. (60-åringen dömdes i tingsrätten till villkorlig dom och 100 dagsböter á 130 kronor.) Åklagaren vill också att mannen ska dömas för sexuellt ofredande gentemot samtliga målsägande.

”Jag menar att lärare/elevförhållandet, åldersskillnaden och den utsatta situationen som målsägandena befunnit sig i, när det behövt sitta ensamma med körskolläraren i en bil eller göra säkerhetskontroll på ensliga platser, talar för det”, skriver åklagaren i sin överklagan, enligt Skaraborgs Läns Tidning.


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden