Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »

Nya anmälningarav trakasserier

Nya anmälningar
av trakasserier


Johan Granath 2014-03-10

Bild:Shutterstock

En trafiklärare i Borås har polisanmälts för minst två fall av sexuellt ofredande. Flera före detta elever är sannolikt drabbade, uppger Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Polisen i Västra Götaland bekräftar för P4 Sjuhärad att de fått in två anmälningar mot trafikläraren. Anmälningarna är gjorda av elever och gäller sexuellt ofredande.

Radio Sjuhärads redaktion har varit i kontakt med flera tidigare elever som ska ha drabbats av trafiklärarens agerande. Bland dem en ung kvinna som säger sig ha upplevt starkt obehag under lektioner med den nu anmälde läraren. Hon har dock inte polisanmält men berättar om kommentarer kring hennes utseende och om beröring av olika slag. 

Kvinnan, som vid händelserna var 18 år, skildrar också hur hon fått förslag från trafikläraren om att de skulle hångla. Hon tackade nej och berättar att hon därefter aldrig övningskörde på egen hand med mannen, utan alltid hade med sig en vän. Kommentarer och närmanden ska då ha upphört.

Kvinnan uppger att hon känt sig mycket utsatt av trafiklärarens agerande och att hon fortfarande lider av det som han utsatte henne för. Hon åker till exempel aldrig taxi ensam och har svårt att vistas ensam i en bil med en främmande man. 

 


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden