Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »


Starta trafiklärarutbildning? Hälften fick nej


Bulle Davidsson 2012-02-06

<br />
Bild:Illustration: ShutterstockMer än hälften av dem som ansökte om att få bedriva trafiklärarutbildning fick negativt besked, när Yrkeshögskolemyndigheten nyligen offentliggjorde sina bedömningar. Av tretton sökande utbildningar fick sex klartecken att starta. Dessa är Lerums kommun, Örebro kommun, SYAB-gruppen i Kalmar, YA Fri AB i Borlänge, Västerås stad och Klippans kommun. De flesta fick tillstånd för två år men vissa för endast ett år. Det finns ytterligare trafiklärarutbildningar som fått tvåårstillstånd tidigare och inte behövt söka denna gång.

De utbildningsanordnare som fick nej är Kunskapscompaniet Ankaret AB i Eskilstuna, Vuxenutbildningen i Upplands-Bro, Vännäs kommun, AB Nybro Brunn i Nybro, YA Fri AB i Linköping, Stockholms trafiklärarutbildning i Johanneshov och Trafiklärarutbildningen i Karlsborg AB.
Bedömningarna har skett utifrån bland annat yrkesanalyser och kontakter med arbetslivet, Arbetsförmedlingen, Statistiska centralbyrån, regionala företrädare och branschorganisationer.
Totalt kom det in 1127 ansökningar om att få bedriva yrkeshögskoleutbildning av något slag. Av dessa godkändes 330 utbildningar, det vill säga 29 procent. Trafiklärarutbildningarna ligger därmed högre än genomsnittet med 46 procent beviljade ansökningar (6 av 13).


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden