Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »


Pris till STR för Elevcentralen Premium


Catarina Gisby 2015-10-07

STR:s digitala läromedelsplattform Elevcentralen Premium har vunnit pris som bästa läromedel i kategorin ”blended learning” i tuff konkurrens med bland andra Tele2 och Statens medieråd.


– Det här är förstås fantastiskt kul, säger Patrik Jönsson, it-ansvarig på STR:s kansli i Landskrona och en av de personer som i högsta grad varit inblandad i arbetet med att skapa Elevcentralen Premium, ECP.

Varje år delas Swedish Learning Awards ut i en rad olika kategorier. Det handlar om bästa innovation, bästa kompetenssatsning, bästa e-learning vinstdrivande respektive icke vinstdrivande företag och så det pris som STR och ECP tilldelades – bästa blended learning.

Vad betyder blended learning?
– Med blended learning menas att man har en mix av digitalt lärande och traditionella lärarledda lektioner, förklarar Patrik Jönsson.
Vad innebär det för STR att få det här priset?
– Otroligt mycket. Vår produkt har uppmärksammats utanför branschen och vi har fått ett kvitto på att vi i dag har den bästa läromedelsplattform man kan ha.
ECP startade som ett pilotprojekt hösten 2012 och lanserades fullt ut för trafikskolorna den 1 juni i år.

– Vilket härligt erkännande att få den här utmärkelsen och bekräftelsen, säger STR:s vd Håkan Björklund. Det är viktigt dels för att vi nu påbörjat vår resa med digitaliserade läromedel, dels för att vi hoppas att Elevcentralen Premium ska bidra till en ny, modern och kostnadseffektiv utbildning till körkort.

ECP har tagits fram i samarbete med it- och kunskapsföretagen Grade, AddPro och BSIP.
Swedish Learning Awards är ett så kallat non-profit event som drivs av Swedish Learning Association. Eventet syftar enligt organisationen till att ”rikta strålkastarna mot Sveriges bästa utbildningar och de utbildningsköpare och leverantörer som står bakom dessa”. Tävlingen ska ”föra den svenska utbildningsbranschen framåt när det gäller genomslagskraft, pedagogik, idéhöjd, kvalitet och teknik”.

Swedish Learning Awards 2015: http://swedishlearningawards.se/tavlingen/


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden