Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »


STR deltog i
elbilsrally runt Öresund


Catarina Gisby 2014-09-22


Rekordmånga deltog i helgens elbilsrally Öresund runt, där det framför allt handlar om att köra så bränslesnålt som möjligt. STR ställde upp med två team.


OECR, Oresund Electric Car Rally, är det officiella namnet på tävlingen, och det är världens största (möjligen enda?) race för elbilar och hybrider. Tävlingen, som funnits sedan 2011, varar i två dagar och startar i Fredriksberg i Köpenhamn för att sedan ta sig till målgången i Malmö via Helsingör, Helsingborg och Lund. Där de tävlande gör uppehåll ordnas tävlingar och andra aktiviteter på temat hållbara resor.  

Intresset för att vara med i rallyt ökar från år till år. Alla privatpersoner, företag och organisationer som har tillgång till elbilar eller laddhybrider är välkomna. I år hade 70 team anmält sig, vilket innebar rekord.

Den som kommer längst på minst förbrukad energi vinner. Det handlar alltså inte om att köra så fort som möjligt, men man får heller inte köra för sakta, för då riskerar man att bli diskad. STR:s två ekipage kördes av Pia Söderlund och Karin Joelsson (STR 1 i en Volvo C30 electric) samt Håkan Björklund och Joakim Gudmundsen (STR 2 i en VW e-Up). De placerade sig i den slutliga sammanräkningen på 29:e respektive 9:e plats. Vann gjorde privatbilisterna Martin Messer Thomsen och Fredrik Messer Thomsen (i en Nissan Leaf) från Danmark.


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden