Sök          Sökhjälp

« Föreg. Nästa »


Nytt vägmärke för trafikolycka


Catarina Gisby 2017-11-06


Nu finns ett helt nytt vägmärke som varnar för trafikolycka. Det visar en vält bil och ska ge förhoppningsvis ge en snabb förståelse av vad som har hänt, resonerar Transportstyrelsen.

Regeringen har beslutat om ändringar i vägmärkesförordningen, och därför har Transportstyrelsen tagit fram nya vägmärken.

Vägmärket ”varning för olycka” har inte funnits tidigare. Det har inte heller upplysningsmärket ”uppställningsplats för husbilar”. Det märket gör det möjligt att utmärka en plats som bara är till för husbilar. (Och som inte är tillgänglig för camping- eller husvagnar.)

Ytterligare ett antal vägmärken är nya, bland dem två så kallade anvisningsmärken för att stanna och parkera. Tanken bakom dem är att de ska förenkla utformningen av parkeringsbestämmelserna. Färja respektive personfärja har också blivit egna vägmärken från att tidigare tillhört kategorin symboler.

Vill du veta mer om de nya vägmärkena kan du läsa vidare på https://www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/se-upp-for-nya-vagmarken/


Skriv utTidningen Mitt i Trafiken
är utgiven av
Sveriges Trafikutbildares Riksförbund


Ansvarig utgivare: Berit Johansson

Webbredaktör: Staffan Gustavsson

Redaktionssekreterare:
Catarina Gisby och Johan Granath


Producerat av Redakta reportage.

KALENDARIUM

4-5 april 2019
Riksmöte och STR:s 80-års jubileum
24 april 2019
Trafikverkets resultatkonferens
3-4 september 2019
MHF:s Tylösandskonferens


STR 75 ÅR600 liv kunde ha sparats

Trafiksäkerhet 100 år
Mitt i trafiken - senaste numret


YKB kursnmälan


Läromedelsguiden